Transnationalt Adopteredes Litteratur – et Midt i Mængden arrangement

Adoptionspolitisk Forum inviterer til sin store litteraturdag – hvor du kan komme og møde nogle af de transnationale forfattere og dramatikere der findes i Skandinavien i dag. Programmet strækker sig over hele eftermiddagen med oplæsning og musik om aftenen.

Facebook event

11026164_560201504126957_5130454068636422209_n

13-17: Velkommen ved Kim Witthoff (DK)

Oplæg v. lektor ved Syddansk Universitet Søren Frank (DK)
Den skønlitteratur i Skandinavien, der handler om transnational adoption, og som er skrevet af transnationalt adopterede selv, oplever ofte mange sammenfald mellem værkets indhold og forfatterbiografien. Lektor ved Syddansk Universitet Søren Frank vil i sit oplæg se på, hvad der sker, når en forfatter tager fra hovedstolen ved at spørge til det biografiske stof som henholdsvis mulighed og som problem.
Der er mulighed for spørgsmål fra publikum

Paneldebat med deltagelse fra Jane Jin Kaisen (DK), Ellen Nyman (S), Joan Rang (DK), Anne Øfsti (N) og Lise Wool-Rim Sjoblom (S). Modereret v. litteraturkritiker for Svenska Dagbladet Viola Bao (S) og litteraturstuderende Mette A. E. Kim-Larsen (DK). NB. Debatten vil foregå på henholdsvis dansk, svensk og norsk.
Siden 90’erne, hvor de første store årgange fra 1970-erne og 80-erne af transnationalt adopterede i Skandinavien er blevet voksne, er der med jævne mellemrum kommet udgivelser fra forfattere med denne baggrund. Dette har ikke overraskende ofte ladet sig afspejle i deres værker, der tager problematikker op, som relaterer sig til emnet. Paneldebatten vil blandt andet spørge til, hvad der kendetegner det erfaringsrum, som her skrives frem samt beskæftige sig med den stærke politisering, der ofte er at finde i værkerne.

17-19: Der severes prisvenlig buffet med vegetarmulighed

I kan købe madbilletter til buffeen – Køb madbilletten her

19-22: Oplæsning og Musik. Velkommen ved Yong Sun Gullach (DK)

Oplæsning ved:
Joan Rang (DK)
Lise Wool-Rim Sjöblom (S)

Poesiperformance ved:
F L A K ved Yong Sun Gullach (DK) og Claus Poulsen (DK)

Oplæsning ved:
Ellen Nyman (S)
Anne Kyong Sook Øfsti (N)

Musik ved MC Caffe (DK) og gæster

Print Friendly, PDF & Email