Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Talk Town – Den humanitære gerning: om sydøst- og østasiatiske kvinders repræsentation i Danmark

onsdag, 18. maj, 2016 @ 18:00 - 19:30

Hvad sker der med repræsentationen af sydøst- og østasiatiske kvinder, når de fastfryses i et billede, som en gruppe der skal ”reddes” af vesten og hvorfor er den sydøst og østasiatiske minoritetgruppe ofte den mest skjulte gruppe i Danmark?

Denne paneltalk vil ud fra 3 forskellige positioner tale om sydøstasiatiske kvinders repræsentation i forhold til krop, rettigheder og stereotypisk iscenesættelse i Sydøst- og Østasien.

Panelet består af:
Aphinya Jatuparisakul
Om opfattelsen af Thailandske kvinder der migrerer til Danmark gennem ægteskab. Om motivfortolkning og påtvungne afmagtspositioner.

Yong Sun Gullach, forkvinde for Adoptionspolitisk Forum
Om transnationale adoptionsstrukturers skjulte udnyttelse ogundertrykkelse af oprindelige mødres rettigheder med vægt på østasien som foregangsland for den moderne transnationale adoptionsmodel.

Sine Plambech, socialantropolog Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS)
Om migration, sexarbejde og trafficing med vægt på den sydøstasiatiske repræsentation

Jacob Ki Nielsen, researcher og medstifter af minoritetsrapporten – asiatisk-danske medieperspektiver (2015-). Om orientalisme og stereotypisering af den (syd)østasiatiske ’anden’: køn, migration og patriarkalsk nationalisme i danske og sydkoreanske medier.

Modereres af
Laura Na, Journalist/dokumentarist
Forkvinde for Foreningen Ansvarlig Presse, der især beskæftiger sig med medierepræsentationen af etniske minoriteter i medierne.

Om Talk Town
Dette event er et samarbejde mellem Adoptionpolitisk Forum og Talk Town. Talk Town er en samtaleby med over 50 arrangementer om køn, ligestilling og feminisme, der vil indtage Den Grå Kødby 18 – 20. Maj 2016. På Talk Town vil du kunne deltage i samtalesaloner og workshops, se oplæg eller film, lytte til dejlig musik, og være med til folkekøkken. Debatfestivalen arrangeres af Kvinderådet i samarbejde med kulturproduktionskollektivet Indgreb i anledning
den internationale kvindekonference, Women Deliver. Læs mere om Talk Town og se vores program på www.talktown.dk eller www.facebook.dk/talktowncph

Print Friendly, PDF & Email

Detaljer

Dato:
onsdag, 18. maj, 2016
Tidspunkt:
18:00 - 19:30
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Adoptionspolitisk Forum
E-mail
info@adoptionspolitik.org
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Debattelt 1
Slagtehusgade 30
Vesterbro, Danmark
+ Google Maps