APFs rettelser til Metroexpress idag

Screen Shot 2014-12-01 at 20.56.48

1.december 2014 udkom Metroexpress, med et interview af forkvinden Yong Sun Gullach om Ankestyrelsens helhedsanalyse. Journalisten både fejlciterede og brugte forkerte ord, så derfor ser vi os nødsaget til at komme med rettelserne her.

http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/12747173

Der er kommet mere end 18.000 transnationale adopterede til Danmark siden 1970 og vi har endnu ikke lært, at det selvfølgelig giver problemer og spørgsmål hos den adopterede, når mor og far har en anden race en barnet.

– I virkeligheden mener vi, at virkeligheden står endnu værre til end tallene viser, fordi de har taget 90 dansk adopterede med og også sendt spørgeskemaet til adoptanterne. Dermed har de jo ikke fået dem med, der ikke længere har kontakt med deres adoptivforældre.

– Mange af de her problemer opstår jo i teenageårene, hvor adopterede spørger “hvem er jeg og hvorfor ser jeg sådan ud”. Det er en fuldstændig naturlig reaktion – man er i en erkendelsesproces, hvor man kan føle sig fremmed i Danmark og ikke tilhøre landet.

– Man kan også spørge om man overhovedet skal adoptere – tage børn fra den anden side af jorden og flyve dem til Danmark. Det er jo i sig selv unaturligt. De her tal viser jo, at der opstår problemer.

– Vores forslag er, at pengene skal følge den adopterede, så hjælpen går til den adopterde og ikke kun til forældrene. Og så skal hjælpen også kunne gives til voksenadopterede. Man skal som adopteret have love til at kende sit opdrag og dermed adgang til adoptionspapirer., siger forkvinde for Adoptionspolitisk Forum, Yong Sun Gullach.

Print Friendly, PDF & Email