Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Børnehandel og Adoption fra Bangladesh + DNA test

lørdag, 30. september, 2017 @ 14:00 - 16:00

I 1970’erne og 1980’erne opererede en gruppe mænd en børnehandlerring i Dhaka med henblik på at bortadoptere dem til Europa. Mændene havde tætte relationer til adoptionsbureauerne drevet af Terre des Hommes i henholdsvis Holland og Danmark. Dette er resultatet af en undersøgelse foretaget af den Hollandske organisation Shapla Community. Shapla Community er drevet af voksne adopterede i Holland med rødder i Bangladesh. På grund af de tætte tilknytninger mellem Danmark og Holland i denne sag, vurderer Shapla Community at der er sandsynlighed for at søskende er blevet skilt fra hinanden og adopteret til henholdsvis Danmark og Holland og muligvis til andre lande. Derfor har Shapla Community oprettet en DNA bank for adopterede fra Bangladesh som ønsker at finde familiemedlemmer.
 
Kom og hør Kana Verheul fra Shapla Community fortælle om, hvordan de fandt frem til beviser om omfattende børnehandel, og hvordan det har resulteret i at Terre des Hommes i Holland har iværksat en grundig gennemgang af deres arkiver. Derudover vil Kana fortælle om mulighederne i forhold til DNA prøver for adopterede fra Bangladesh, som øsnker at finde familiemedlemmer.
 
Foredraget er på engelsk og finder sted i Kulturstationen Vanløses Kultursal. Husk sygesikringsbevis for at komme ind i bygningen.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Detaljer

Dato:
lørdag, 30. september, 2017
Tidspunkt:
14:00 - 16:00
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Kulturstationen Vanløse
Frode Jacobsens Plads 4, 1.sal
Vanløse, 2720
+ Google Maps