Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Adoptionspolitisk Forum og Sun Hee Engelstoft inviterer til foredrag med Dr. Kyung-eun Lee med opfølgende forskerdebat med Lene Myong, Stine Jørgensen og Kasper Eriksen.

søndag, 12. juni, 2022 @ 14:00 - 16:30

International adoption i opbrud! Flere europæiske lande har haft hel- eller delvis nedlukning af international adoption gennem de seneste år efter området er blevet gransket og kritiseret voldsomt, men hvad er status nu? Hvordan forholder et af verdens største adoptionsafgiverlande sig til international adoption i dag?  

Dr. Kyung-eun Lee besøger Danmark for at give et sjældent blik i det største og længst opererende afgiverland gennem international adoptionshistorie – Sydkorea. Hun besidder et særligt indblik i international adoption fra hendes arbejde som embedsmand i den koreanske regering i ministeriet for sundhed og velfærd i årene 1995-2017. 

Den efterfølgende paneldebat vil udvide med et nordisk forskningsperspektiv på international adoption igennem følgende forskere:  

  • Lene Myong – professor, Senter for kjønnsstudier, Universitetet i Stavanger, hvor hun forsker i transnational adoption.
  • Stine Jørgensen – professor i socialret ved Københavns Universitet, hvor hun bl.a. forsker og arbejder med børn og unges rettigheder i forhold til transnational adoption og tvangsadoption. 
  • Kasper Eriksen – Phd. studerende i Historie ved European University Institute med fokus på et komparativt studie af adoptionspolitikker i Skandinavien.

Program: 

Kl. 14.00 – 14.45 Dr. Kyung-eun Lee introduction and presentation of her work
(will be video recorded)
Kl. 14.45 – 15.00 Break
Kl. 15.00 – 15.15 Introduction of panel Lene Myong, Stine Jørgensen, Kasper Eriksen
Kl. 15.15 – 16.00 Panel discussion
Kl. 16.00 – 16.30 Questions from the audience in person and online. 

Arrangementet er fysisk, foregår på engelsk og kan også deltages online ved tilmelding gennem Adoptionspolitisk Forum ved at sende en mail til [email protected]

Print Friendly, PDF & Email

Detaljer

Dato:
søndag, 12. juni, 2022
Tidspunkt:
14:00 - 16:30
Begivenhed Kategorier:
, ,

Arrangør

Adoptionspolitisk Forum
E-mail
info@adoptionspolitik.org
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Kulturhuset Islands Brygge
Islands Brygge 18
København, S 2300 Danmark
+ Google Maps